Momentträning i vatten

Vill du göra något roligt ihop med din hund?

Jag har tränat med många andra raser än mina ”egna” och de allra flesta hundar, när de lärt sig simma tryggt och fått lite ”vattenvett” älskar denna sport!

Snart närmar sig årstiden när vi kan använda våra sjöar och havet till så mycket nyttigt och roligt med hundarna. Diverse momentträning, samt vattentrask och simning. Är det uppåt 18 grader varmt i vattnet bygger hundarna muskler och det är skonsamt för kroppen att simma, både för gammal och ung hund.

 • Har du en leonberger, njuffe, landseer eller spansk vattenhund och vill träna inför ett Sim- och livräddningsprov? (Hämta apport, hämta förare samt hund skall simma 50 meter)
 • Eller vill du lära dej att tryggt motionssimma bredvid din hund?
 • Behöver din hund ”lära sig” att simma?
 • Vill ni lära er att träna vattensök, på eller under vattenytan?
 • Kanske att skicka hunden för att dra in folk till stranden?
 • Skoja till apporteringsträningen och köra riktade apporteringar i vattnet?

Plats: Mjörn, Alingsås, närmare info kommer

Tider: 31/5 17.00-18.30
2/6 15.00-16.30
4/6 17.00-18.30
7/6 17.00-18.30

Kostnad: 200:- per gång, swisch per tillfälle till Alingsås brukshundklubb

Förkunskaper: Hunden behöver inga, föraren behöver kunna simma och vara bekväm med att vara i vattnet. Alla hundåldrar välkomna, valp såväl som senior, vi anpassar träningen individuellt.

Utrustning: sele och lina till hunden, om du har ta med flytväst till förare och hund, finns annars att låna. Gärna långa tights eller våtdräkt samt någon sorts sko att ha i vattnet för föraren. Favoritleksak samt godis till hunden.

Instruktör: Ann-Sofi Medin

 Allmänlydnadsinstruktör SBK, själv aktiv inom vattenträning och tävling sedan 30 år tillbaka med Leonberger samt Spansk vattenhund.

Jag har också en bakgrund som simtränare samt livräddning för människor och lär ut vattenträning under säkra former för både förare och hund.
  För- och efternamn

  Personnummer

  Adress

  Postnummer och stad

  Din epost

  Telefonnummer

  Hundens namn, ras och ålder