Specialsök Grundkurs, vinter 2022

Om kursen
Denna kurs ger dig och din hund de första grundläggande kunskaperna inom Specialsök med sök efter kong (SBKs kommande tävlingsgren).
I grundkurs steg 1 går vi igenom inlärningens grunder, sökmotivation, detektering och inlärning av doft samt sökarbetets grunder.
Du  får lära dig att bygga upp sökmotivation hos din hund och att lära in doften/etiketten röd kong. Vi tränar på de första stegen i sökarbetet och den viktiga sökutvecklingen. Vi går också igenom hur du startar upp markeringsträningen för att lära din hund det markeringsbeteende du önskar och pratar om för och nackdelar med olika markeringar.
Under kursen tränar vi på att läsa våra hundar i sökarbetet. Vi går också igenom om kriterierna för Specialsök som tävlingsgren och vad som krävs av oss som förare och hund.
Efter kursen ska hunden kunna detektera doften kong och ha ett intresse för sökarbete.
Denna grundkurs är grundläggande och skapar de kunskaper du behöver för steg 2 där vi tränar in markering och kopplar samman markering och sök.
Förkunskaper
Hunden bör ha ett visst föremålsintresse och grundläggande samarbetsvilja med sin förare. Inga övriga förkunskaper krävs för steg 1. Hunden måste vara vaccinerad och minst 16 veckor gammal.
Instruktör: Malin Helltén

Antal deltagare Max 6 st

Antal tillfällen Två söndagar

Tider
30 januari kl 14-19
6 mars kl 9-16 (inkl 1 tim lunch)

Kostnad: 1500 kr

Frågor om kursen
Malin Helltén, cert SBK-instruktör
0707-352352

Var vänlig läs den här infon innan din anmälan, anmälan är bindande.

Anmälan: 

För- och efternamn

Personnummer

Adress

Postnummer och stad

Din epost

Telefonnummer

Hundens namn, ras och ålder