SBK SPECIALSÖK, Med inriktning mot prov i klass 2, HT-2024

Om kursen

Denna kurs riktar sig till dig som vill utvecklas vidare med din hund för att starta på klass 2 prov inom provformen SBK Specialsök.
I denna kurs tittar vi på vilka nya utmaningar som vi ställs inför i klass 2. Vi jobbar vi vidare med uthållighet i sökarbetet, högre placerade gömmor,  miljöutmaningar och utvecklingen hos er som förare och er hund.

Vi lägger fokus på delarna systematik, markeringar i olika situationer för hunden och hur ni kan bygga upp och utveckla hundens uthållighet för att skapa de bästa förutsättningar för provsituationen.

Vi går också igenom hur ni kan bygga träningsplaner för er fortsatta träning och tittar noggrant på reglerna för SBK Specialsöksprov.

Förkunskaper
Du bör ha startat på prov i klass 1 och tränat Specialsök ett litet tag för att få ut mesta möjliga av kursen.
 

Instruktör
Malin Helltén, certifierad SBK Specialsöksinstruktör

Malin har hållit på med Specialsök sedan 2006 efter en ettårig specialsöksutbildning på Hundcampus.
Sedan dess har hon gått flera olika vidareutbildningar och även utbildat sig till SBK Instruktör i provformen Specialsök och även tränat specialsökshundar med olika inriktning. Hon har bland annat har deltagit i projekt som utbildning av barnsökshundar och samt uppdrag på Gotland där man utbildade tryffelhundar. Malin tävlar idag SBK Specialsök med sin nuvarande Springer Spaniel och även med sin labrador i Nosework i klass 3 och utbildar sig just ni till Provledare i Specialsök
Malin är även diplomerad Hundbeteendeanalytiker, certifierad SBK Allmänlydnadsinstruktör och håller bl a även valpkurser, unghundskurser och tematräningar i Specialsök på Alingsås BHK.

 
Antal deltagare: Max 6 st
 
Antal tillfällen: 2 söndagar á 3 timmar + ett teoritillfälle via Teams (2 tim)
 
Tider: 18 augusti kl 19-21 (digital träff), 25 augusti kl 9-12 och 15 september kl 9-12
 
Plats: Meddelas i kallelse.
 
Kostnad: 1000 kr, betala in på Pg 5198-1272 (OBS! Betala in kursavgift EFTER du fått kurskallelse.) Medlemmar i Alingsås BHK har företräde.


Var vänlig läs den
här infon innan din anmälan, anmälan är bindande.

  För- och efternamn

  Personnummer

  Adress

  Postnummer och stad

  Din epost

  Telefonnummer

  Hundens namn, ras och ålder